Halloween-ul este sarbatorit in fiecare an in ultima zi din Octombrie si este o traditie care inceput sa fie din ce in ce mai cunoscuta chiar si in randul romanilor, desi aceasta a fost mereu asociata cu o idee a americanilor deloc agreata cu multi ani in urma.

Este sau nu bine si moral sa tinem cont de acest eveniment? Ei bine, copiii sunt de-a dreptul fascinati de costumele si dulciurile care mai de care mai colorate care apar in fiecare an cu cateva saptamani ianinte de aceasta data.

Cum se desfasoara si ce inseamna aceasta sarbatoare pentru americani?

Casele se imbraca de sarbatoare cu decoratiuni infricosatoare, lumini si tot felul de bostani de diferite dimensiuni cat mai inspaimantatori posibili. Americanii sunt dispusi sa cheltuie anual sume mari de bani in pragul acestei sarbatori deoarece aceasta traditie pentru ei reprezinta un eveniment important care nu poate trece neremarcabil.

Seara, o data cu lasarea intunericului este momentul in care strazile devin aglomerate iar copiii costumati incep sa bata la usi pentru a primi bomoboanele care li se cuvin, deci ar fi bine sa nu cumva sa refuzi atunci cand auzi intrebarea ,,Trick-or-treat?”.

Portocaliu si negru reprezinta cu siguranta culorile remarcabile pentru sarbatoarea de Halloween. Portocaliul reprezinta culoarea simbolizata de bostanul decorativ iar negru reprezinta simbolul intunericului.

Cele mai preferate costumase de catre copii sunt cu siguranta si cele mai trasnite pentru ca in acea seara nu vei vedea decat  fantome, vrajitoare, dovleci si lilieci. Costumele care ilustreaza personaje pasnice sunt pe lista cu ,,asa nu’’ mai ales de catre cei care vor sa para cei mai voinici si inspaimantatori.

Nici tarta cu dovleac nu lipseste de pe masa americanilor care isi doresc ca si in casa sa se simta mirosul de sarbatoare motiv pentru care gospodinele iscusite se pregatesc de zor cu tot felul de preparate care mai de care mai apetisante si imbietoare.