Primul semestru online a trecut insa acesta nu a fost unul agreat de toata lumea tocmai pentru ca orele s-au desfasurat online.

Exista totusi si alti elevi si studenti care s-au bucurat din plin de aceasta perioada si de aceste modalitati de desfasurare online a cursurilor si a evaluarilor tocmai datorita faptului ca acasa s-au simtit mai confortabil dar au putut si sa mai absenteze de la unele cursuri chiar daca acestia erau mereu conectati.

Ei bine, putem spune ca rezultatele si-ai spus cuvantul la sfarsitul semestrului, motiv pentru care in cel de al doilea semestru ar trebui sa facem unele schimbari pentru a reusi sa obtinem mai multa informatie dar si pentru ca rezultatele finale sa fie mult mai bune.

Iata cateva mici schimbari cu care putem incepe:

In primul rand este foarte important sa constientizam faptul ca, cu cat invatam mai mult si suntem mai interesati sa absorbim cat mai multa informatie cu atat vom reusi sa devenim mai buni atat in plan personal cat si in ceea ce priveste viitorul nostru profesional.

Pentru ca orele se desfasoara online avem tendinta ca in timpul acestora sa ne ocupam timpul cu tot felul de alte activitati lucru care nu face decat sa ne distraga de la cursuri. Mai mult de atat, retelele de socializare ar trebui date deoparte atunci cand incercam sa fim atenti si sa intelegem cat mai bine unele notiuni.

Marea majoritate a elevilor si studentilor au tendinta de a invata doar pentru evaluarile finale insa acest lucru nu este absolut deloc benefic pentru ca invatand rapid avem tendinta sa fuserim intreaga materie iar la final sa nu ramanem cu prea multa informatie decat pentru o perioada scurta de timp.

Daca iti doresti o schimbare si iti doresti cu adevarat sa progresezi ar trebui sa incepi sa fii mai focusat asupra cursurilor dar si sa incepi sa citesti materia inca de la inceput pentru ca daca urmezi acesti pasi la final va trebui doar sa mai recitesti inca o data iar in acest fel materia ti se va intipari mult mai bine in minte.