Ei bine, desi perioada starii de urgenta s-a incheiat, acest lucru nu trebuie sa ne relaxeze complet deoarece in continuare trebuie sa acordam o atentie sporita in ceea ce priveste faptul ca e necesar sa ne ferim in continuare de agiatia cotidiana.

Desi ne-am saturat de statul in casa si activitatile din propriul apartament, specialistii recomanda ca in continuare trebuie sa pastram distantarea sociala si sa limitam plimbarile inutile in supermarket-uri sau micile magazine. Binenteles ca masca obligatorie nu trebuie sa ne lipseasca atunci cand vom merge in spatiile inchise deoarece acestea ne vor proteja in continuare si in acelasi timp ne vor ajuta sa ii protejam pe cei din jur.

Printre sfaturile pe care le putem urma in aceasta perioada pentru a nu ne expune in continuare pericolului, se numara:

O plimbare cu cei mici in natura este cu siguranta mult mai benefica decat iesitul in parcurile supraaglomerate in aceasta perioada. Incercati sa organizati jocuri creative precum recunoasterea plantelor si a copacilor pe care ii intalniti in zonele de agrement sau padure in care va plimbati.

Incercati sa mergeti la cumparaturi o data pe saptamana. Desi foarte multe restrictii au fos ridicate, este recomandat in continuare sa limitam numarul iesirilor in zonele inchise.

Nu iesiti in oras in orele de varf. Evitati sa iesiti din casa la orele in care orasele sunt arhiaglomerate deoarece in acest fel veti evita contactul cu foarte multi oameni.

Fiti in continuare atenti la curatarea corespunzatoare a obiectelor. Telefonul trebuie dezinfectat in fiecare zi deoarece acesta este unul dintre obiectele cel mai des folosite motiv pentru care acesta este plin de bacterii.

Acordati aceeasi atentie spalarii corespunzatoare a mainilor si folositi un dezinfectant adecvat atunci cand sunteti in oras si nu aveti posibilitatea de a va curata mainile cu apa si sapun.

Fiti vigilenti si aveti grija de sanatatea dumneavoastra si a celor din jur!