Sezonul de iarna este cel mai dificil pentru copilasi in special datorita faptului ca acestia nu mai au la fel de multa activitate ca in sezonul calduros in care alearga sau se joaca in parcurile special amenajate pentru copii de dimineata si pana seara.

Mai mult de atat, din cauza situatiei pandemice, de un an de zile, am ajuns sa ii ferim mult mai mult pe cei mici, motiv pentru care intalnirile cu ceilalti prieteni pentru formarea unui grup de joaca au fost mai putine sau chiar inexistente tocmai din dorinta de a-i proteja.

Tocmai din cauza acestor lucruri este nevoie ca adultii sa se gandeasca la noi activitati care sa le acapareze atentia celor mici. Ei bine, jocurile pe calculator, telefon sau desenele la televizor nu sunt o solutie atunci cand iti doresti ca micutul tau sa creasca si sa se dezvolte armonios atat fizic cat si psihic.

Iata cateva activitati educative si super interesante pentru copiii tai:

Jocurile de lego sunt ideale atunci cand iti doresti ca micutii tai sa isi dezvolte imaginatia si gandirea deoarece acestea implica multa rabdare si atentie. Mai mult de atat, va puteti implica chiar si voi parintii si va puteti distra alaturi de copilasi construind tot felul cladiri sau utilaje interesante.

Putina gimnastica este recomandata inca de la varste fragede, motiv pentru care ar trebui sa optati pentru cateva joculete care sa ii puna in miscare pe cei mici. Puteti alege cateva jocuri de miscare folosind tot felul de elemente si obstacole pentru ca jocul sa devina mai interesant si mai captivant.

Cartile de colorat sunt cu siguranta o idee geniala pentru ca micutul tau sa isi dezvolte creativitatea inca de la varste fragede. Ai fi suprins ca observi cum astfel de activitati pot starni curiozitatea si atentia copilului tau chiar si cateva ore bune.