Inca din timpul liceului iar apoi a facultatii exista posibilitatea implicarii in diferite activitati extracurriculare care de multe ori reprezinta o oportunitate de lansare si cu ajutorul carora putem acumula foarte multe cunostiinte.

Cu toate acestea, atat elevii cat si studentii sunt de cele mai multe ori reticenti in ceea ce priveste implicarea, fie din lipsa de timp, fie din cauza faptului ca nu sunt convinsi de beneficiile acestora.

Ei bine, voluntariatul si activitatile extracurriculare sunt cu siguranta un avantaj pentru cei interesati de dezvoltarea lor profesionala si personala deoarece o astfel de implicare are numeroase beneficii, printre care:

Activitatile extracurriculare reprezinta o oportunite de a cunoaste oameni care sa te inspire in procesul tau de dezvoltare profesionala dar si prieteni noi, mai ales in situatiile in care esti proaspat student la o facultate aflata intr-un oras nou pentru tine, unde nu cunosti pe nimeni.

Mai mult de atat, in cadrul unor astfel de activitati poti invata numeroase lucruri interesante si iti poti cunoaste mult mai bine profesorii prin participarea la conferinte, seminare si training-uri.

Desi ai crede ca este o pierdere de timp, ei bine daca vrei sa acumulezi cat mai multa experienta care sa-i aduca un plus de valoare Cv-ului tau, mai ales cand vei deveni un proaspat absolvent, trebuie sa fii constient de faptul ca o astfel de implicare este absolut benefica pentru tine.

Participand la tot felul de activitati alaturi de alte persoane necunoscute vei reusi sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare dar vei invata ce inseamna spiritul de echipa si colaborarea alaturi de alte persoane absolut straine.

Ceea ce ar trebui sa stii este faptul ca participand la astfel de activitati poti cunoaste oameni remarcabili si poti avea ocazia de a intra in contact cu cei mai renumiti oameni de succes care te vor determina sa iti doresti mai mult indiferent de domeniul in care activezi.