Albirea dintilor a reprezentat dintotdeauna un subiect de interes general, oamenii fiind din ce in ce mai interesati de o albire dentara profesionala la cabinetul stomatologic dar si de diverse kit-uri de albire care pot fi folosite cu usurinta acasa.

De multe ori tratamentele comandate de pe internet pot avea efecte negative asupra danturii prin slabirea smaltului dar si prin aparitia sensibilitatii acestora.

Pentru toti cei care  ne dorim dinti sanatosi si mai albi, ei bine acest lucru se poate obtine prin cateva reguli pe care trebuie sa le urmam cu strictete:

Ingrijirea zilnica a danturii este o conditie extrem de importanta care trebuie sa faca parte din rutina noastra zilnica atat dimineata cat si seara iar daca este posibil chiar dupa fiecare masa.

O periuta de dinti electrica poate fi foarte benefica datorita faptului ca te ajuta sa ai parte de un periaj complex si circular.

Ata dentara trebuie sa se regaseasca cu siguranta in trusa ta de igienizare deoarece aceasta te ajuta sa indepartezi cu usurinta rezidurile din zonele interdentare unde periuta de dinti nu poate patrunde.

Vizita la medicul stomatolog macar o data pe an are si ea un rol deosebit de important, pentru o examinare completa a cavitatii bucale. In acest fel medicul poate recomanda un eventual detartraj sau un periaj profesional.

Datorita diversitatii, putem alterna cu usurinta folosirea diferitelor paste de dinti. In functie de preferinte, putem alege o pasta speciala pentru dinti sensibili, cu efect de albire sau chiar carbune.

Un bun aliat al unei danturi perfecte este bicarbonatul de sodiu in combinatie cu pasta de dinti sau zeama de lamaie, deoarece acesta elimina placa bacteriana, insa folosirea excesiva poate avea efecte negative asupra dintilor, motiv pentru care nu trebuie utilizat in mod uzual.

Pentru o respiratie proaspata si pentru gingii sanatoase, o apa de gura corespunzatoare este o necesitate care trebuie sa faca parte din igienizarea zilnica a dintilor.