Stim foarte bine ca noi femeile am putea vorbi ore in sir despre produsele de make-up si ingrijire si cu siguranta ca tot nu ne-am satura deoarece marea majoritate acordam din ce in ce mai multa atentie acestor subiecte.

Fiecare femeie este diferita si fiecare are un tip de ten deferit motiv pentru care ar fi foarte dificil sa incercam sa ne pliem pe acelasi tip de crema, gel de curatare sau demachiant.

Cand vine vorba de alegerea unor creme potrivite tipului nostru de ten trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte, mai ales ca in zilele noastre exista o gama variata de unde putem  alege.

In primul rand ar trebui sa tinem cont de sfatul unui specialist si as nu mai cumparam produse in functie de reclamele atractive care ne acapareaza atentia. Putem cere sfatul unei cosmeticiene sau chiar a medicului dermatolog.

Un aspect foarte important este faptul ca inainte de a alege o crema trebuie sa cunoastem foarte bine ce tip de ten avem. Niciodata o crema folosita de o persoana cu ten uscat nu se va potrivi unei femei care are un ten gras sau chiar acneic. Mai mult de atat s-ar putea ca tipul de ten sa varieze in functie de anotimp, motiv pentru care crema pe care o folosesti vara sa nu ti se potriveasca si in sezonul racoros in care pielea are nevoie de mult mai multa hidratare in profunzime.

Mai mult de atat, o data cu trecerea anilor este nevoie sa acorzi tenului mai multa atentie, motiv pentru care ar trebui sa incepi sa folosesti o crema antirid care sa previna imbatranirea.

Daca crema de zi pe care o alegi nu are un minim de factor de protectie solara ar trebui sa stii ca pielea ta poate suferii zilnic din cauza radiatiilor solare, motiv pentru care ar trebui sa incepi sa folosesti neaparat o astfel de crema.