Desi suntem tentati adesea sa investim intr-un apartament in centrul unui oras mare si aglomerat, studiile arata ca exista numeroase beneficii in cumpararea unei case la tara, in satele si comunele uitate de lume din apropierea zonelor urbane.

Ei bine, printre cele mai cunoscute astfel de beneficii se numara si faptul ca un apartament de lux intr-un oras foarte mare poate avea un cost aproximativ egal sau chiar mai mare decat cel al unei intregi gospodarii la tara.

Desi majoritatea au tendinta de a considera ca un apartament este mult mai facil in ceea ce priveste distanta parcursa pana la locul de munca sau scoala, de multe ori timpul scurs pe drum ar putea fi acelasi din cauza strazilor supraaglomerate din centrele oraselor.

O curte in jurul casei este locul perfect de joaca pentru cei mai mici din famile. Cateva jocuri amplasate pe iarba, un tobogan sau o hinta e solutia ideala pentru a crea o atmosfera perfecta pentru copiii tai.

Uneori, departea de agitatia cotidiana, e locul perfect pentru a te trezi si a savura o cafea, a citit o carte buna la soare sau chiar pentru a petrece timp doar cu tine si familia.

Calitatea aerului reprezinta unul dintre motivele pentru care foarte multi oameni au luat decizia de a se muta la casa, din dorinta de a scapa de aerul poluat si strazile prafuite din oras.

Un alt avantaj luat in calcul de foare multi dintre locuitorii care aleg o casa la tara este si faptul ca acestia isi pot procura o parte din alimente in propria gospodarie. O gradina, o sera si cativa pomi fructiferi e tot ceea ce ai nevoie pentru a te hrani sanatos atat tu ca si restul familiei tale.

O casa la tara e ceea ce ai nevoie atunci cand iti doresti intimitate. Chiar daca vei avea vecini, nu vei fi nevoit sa auzi orice fel de zgomot, trantiul usilor de pe casa scarii si nici scartaitul lifturilor vechi.