Fiecare femeie isi doreste un par cat mai bogat, sanatos dar si stralucitor, motiv pentru care de-a lungul vietii toate cautam cat mai multe solutii pentru a estompa caderea parului.

Desi cumparam tot felul de masti speciale impotriva caderii parului tocmai din cauza faptului ca devenim ingrijorate in perioadele in care acesta cade mai mult, sfarsim adesea prin a le arunca sau a renunta la ele tocmai din cauza faptului ca acestea nu au vreun efect benefic asupra parului.

Ei bine, exista totusi cateva cauze principale ale caderii parului, printre care se numara:

In primul rand, alimentatia are un rol desavarsit asupra intregului organism, punandu-si amprenta si asupra parului si unghiilor. Alimentatia echilibrata, bogata in cat mai multe vitamine este esentiala atunci cand ne dorim un par bogat si sanatos, motiv pentru care ar trebui sa consumam cat mai multe fructe si legume proaspete in special atunci cand este sezonul acestora.

In ultimul timp marea majoritate dintre noi avem tendinta de a ne agresa parul atat cu accesorile de par folosite cat si cu placa de par, ondulatorul si chiar uscatorul atunci cand avem obiceiul de a-l folosi de fiecare data dupa ce facem baie. Ar fi indicat sa renuntam la uscarea parului in mod artificial in perioada sezonului de vara cand acesta se poate usca natural mult mai rapid. Nici decoloratul parului sau simplul vopsit nu ar trebui sa fie realizat la intervale prea scurte de timp deoarece parul nostru este cel care are cel mai mult de suferit.

Stresul care ne macina zi de zi, gandurile care nu ne lasa sa dormim linistiti noaptea si problemele care ne acapareaza in fiecare zi sunt cu siguranta pe lista cauzelor care duc la caderea parului in unele perioade ale anului, astfel ca ar fi bine sa incerci sa nu te mai consumi atat de mult, sa ramai mereu pozitiv si sa crezi ca totul va fi bine pana la urma mai ales ca astfel de probleme isi pun amprenta asupra sanatatii intregului organism.