Un somn linistit si odihnitor este tot ceea ce avem nevoie pentru ca organismul nostru sa fie pregatit pentru o noua zi. Usor de zis, greu de facut deoarece, pentru multi dintre noi, seara este momentul prielnic in care gandurile si grijile ne tulbura mintea, si astfel tot programul nostru este dat peste cap in doar cateva minute.

Ei bine, exista cateva metode pe care le putem aplica cu brio inainte de culcare, pentru ca trupul si mintea sa fie relaxate complet.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Aeriseste-ti camera, deschide geamul larg si lasa aerul rece sa iti patrunda in camera pentru cateva minute; in acest fel vei ajuta organismul sa se relaxeze intreaga noapte.

Asculta muzica linistitoare. Muzica orientala, sunetul instrumentelor muzicale sau chiar al ploii, poate reprezenta solutia perfecta pentru tine.

Citeste. Niciun film sau emisiune televizata nu va avea acelasi efect ca cel al unei carti bune. Alege un roman captivant in care personajele sa-ti  acapareze toata atentia sau opteaza pentru o carte de dezvoltare personala pe care o poti savura timp de jumatate de ora.

Sa nu dormi niciodata cu televizorul aprins. Ei bine daca avem aceasta obisnuita, nu trebuie sa ne mai intrebam de ce ne trezim cu dureri de cap sau mai obositi de cat ne-am culcat. Uita complet de acest  obicei si stinge televizorul in fiecare seara.

Pentru a te bucura de un miros placut si relaxant poti folosi betisoare sau uleiuri parfumate. Opteaza in special pentru cel cu miros de lavanda sau busuioc.

Rasfata-ti papilele gustative cu un pahar de lapte cald in care poti adauga putina miere sau un ceai usor aromat care sa-ti induca o stare de relaxare totala.

Ai grija ca cina sa nu fie copioasa, mai ales la orele tarzii. Evita mesele foarte bogate in grasimi si nu-ti umple stomacul cu alimente pe care maine le-ai putea regreta.

 

Combate insomnia plin aplicarea acestor mici trucuri iar dimineata te vei simti cu siguranta mai energic si plin de viata.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});