Lectura reprezinta o sursa importanta pentru dezvoltarea gandirii si abilitatilor, motiv pentru care aceasta trebuie sa fie introdusa printre activitatile zilnice ale copiilor, pentru ca la maturitate cititiul sa devina un adevarat hobby.                                                                                                                     

Indiferent ca alegem o carte de dragoste, de psihologie si dezvoltare personala sau chiar un roman politist, cititul inseamna un prim pas spre cunoastere si autocunoastere.                                                                                                        

Cele mai importantante motive pentru care e bine sa citesti:

Citul inseamna relaxare. Alege un roman captivant in care personajele sa-ti  acapareze toata atentia sau opteaza pentru o carte de autoeducare pe care o poti savura timp de o jumatate de ora.

Lectura ne dezvolta memoria. La fel cum corpul nostru are nevoie de antrenamente fizice pentru a fi sanatos si pentru a arata bine, la fel si mintea trebuie antrenata prin exercitii psihice, citiul fiind solutia ideala pentru imbunatatirea memoriei.

Delectarea cu o carte buna reduce stresul. Niciun film sau emisiune televizata nu va avea acelasi efect ca cel al unei carti bune dupa o zi intreaga de munca.

Cititiul ne dezvolta vocabularul. Noteaza expresiile si cuvintele noi si imbunatateste-ti abilitatile gramaticale prin aceasa metoda simpla si in acelasi timp relaxanta.

Cel mai bun prieten cu care poti vorbi inainte de somn este cartea. „Să știi că ai ceva bun de citit înainte de a merge la somn se numără printre cele mai plăcute senzații” – Vladimir Nabokov

Cartile ne fac mai fericiti. Studiile arata ca oamenii care citesc constant sunt mai fericti si mai intelepti. Ce mai astepti? Devoreaza cat mai multe carti!

O altfel de meditatie. Ei bine, yoga nu reprezinta singura metoda de meditatie si timp pentru tine. Refugiul in paginile unei carti te poate ajuta sa te eliberezi de energia negativa acumulata de-a lungul zilei si iti poate oferi rapid o stare de bine.

‚,O carte este un dar pe care îl poţi deschide iar şi iar’’.- Garrison Keillor