Daca ne gandim la divesitatea gustului in bucatarie, vorbim fara dar si poate de condimentele folosite la nivelul bucatariei nationale si internationale.

Pentru a da gust mancarii, bucatarii din lumea intreaga au la baza niste condimente pe care le folosesc regulat, deoarece acestea sunt cele care dau savoare mancarii, motiv pentru care si gospodinele au inceput sa foloseasca si sa fie interesate de cat mai multe condimente diversificate prin care sa schimbe aroma preparatelor pe care le gatesc pentru cei dragi.

Printre cele mai importante condimente care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie sunt:

Sarea reprezinta elementul de baza in pregatirea oricarei retete fiind indispensabila tuturor celor care au transformat simple preparate in adevarate capodopere culinare. Mai mult de atat, desi majoritatea prefera o sare fina iodata, studiile arata ca cea mai sanatoasa varianta este sarea de Himalaya.

Piperul a ajuns sa se numere printre cele ma utilizate mirodenii din lumea intreaga, datorita gustului usor iute. Pentru ca aroma acestuia sa fie mai profunda, putem opta pentru o rasnita in care sa adaugam boabe de piper diversificate.

Oregano este o planta aromata, folosita pentru preparate precum carne, paste sau diferite sosuri datorita gustului usor mediteranean pe care acesta il ofera mancarii.

Chilli este unul dintre condimentele folosite atat in bucataria nationala cat si internationala de catre iubitorii preparatelor picante. Acesta este ideal a fi folosit pe carne, garnituri si sosuri gustoase.

Scortisoara este un condiment folosit in special de gospodine pentru prepararea unor budinci, prajituri sau tarte aromate, atat in sezonul calduros dar mai ales in cel racoros, cand mirosul acestui condiment se imbina perfect cu spiritul sarbatorilor de iarna. Pe langa gustul aromat, scortisoara are si numeroase beneficii pentru organism, motiv pentru care ai putea sa o folosesti mai des.

Pentru pastrarea foarte bine a acestor condimente, este indicat ca dupa desfacerea plicului sa le pastram in recipiente de sticla, inchise foarte bine. Mai mult de atat, acestea nu trebuie depozitate in locuri cu foarte multa umezeala.