Vara este momentul in care pielea noastra are nevoie de o atentie mult mai sporita si de o hidratare mult mai intensa. Cand vorbim de hidratare ne referim atat la protectia pielii cat si la consumul de apa si alimente de care organismul nostru are nevoie.                                                                                              

Astfel ca, printre cele mai utile sfaturi pe care trebuie sa le urmam pe perioada verii se numara:

Pentru a indeparta impuritatile, exfolierea este cu siguranta primul pas pentru pregatirea pielii inainte de plaja, chiar cu cateva saptamani mai devreme fata de prima expunerea la soare.

Hidratarea corespunzatoare. Apa si limonada fara zahar trebuie sa faca parte din ritualul nostru zilnic. Doua pahare de apa pe stomacul gol reprezinta debutul hidratarii zilnice pentru accelerarea corespunzatoare a metabolismului.

Alimentatia trebuie sa fie bogata in vitamine. Consumul de fructe, legume si fibre e necesar sa se regaseasca cu desavarsire in farfuria noastra. Mai mult de atat, sezonul calduros este momentul ideal pentru a te bucura de fructele de sezon. Pepenele rosu, ciresele si capsunile sunt o adevarata sursa de nutrienti esentiali de care corpul nostru are nevoie.

Intre ce ore e benefic pentru organimul nostru sa stam la soare? Studiile arata ca pentru un bronz sanatos expunerea la soare trebuie sa se realizeze pana la ora 11 si dupa ora 16.    

Cremele de protectie solara sa nu ne lipseasca. Medicii dermatologi recomanda ca inainte de fiecare expunere la soare sa ne hidratam pielea cu o crema cu SPF cat mai mare pentru un bronz sanatos si uniform. Mai mult de atat trebuie sa stim ca tenul are nevoie de o protectie mult mai sporita atunci cand alegem sa stam la soare pentru cateva ore.

Atentie! Dupa cateva ore petrecute in razele soarelui, corpul nostru are nevoie din nou de hidratare. Pentru a evita aspectul de piele uscata este nevoie de aplicarea unei creme speciale dupa expunere.