Cu siguranta ca fiecare dintre noi a incercat cel putin o data in viata sa economiseasca lunar o suma de bani pe care sa o foloseasca mai apoi cu diverse scopuri.

Desi in aceasta perioada a pandemiei salariile s-au diminuat fiind din ce in ce mai dificil sa ne descurcam cu banii ramasi in urma achitarii tuturor cheltuielilor lunare, ei bine exista cateva trucuri prin care poti economisi mereu cativa banuiti pe care sa ii folosesti mai tarziu asa cum ti-ai dorit.

Pentru inceput ar trebui sa iti faci o lista lunara in care sa treci de fiecare data suma totala a salariului si cheltuielile lunare care sunt absolut necesare. In acest fel poti tine o evidenta a banilor ramasi si poti nota orice cheltuiala suplimentara aparuta pana la data intrarii in cont a urmatorului salariu.

Renunta sa iesi saptamanal la restaurantele din centrul orasului deoarece in acest fel vei fi surprins cand vei calcula cati bani poti economisi si in acelasi timp iti poti prepara tu aceleasi retete mult mai ieftin si mult mai sanatos deoarece tu esti cel care isi va alege toate ingredientele folosite.

Nu trebuie sa cheltui excesiv pe haine doar pentru a fi imbracat mereu de firma si pentru a fi in trend cu ultima moda. Alege imbracamintea simpla care nu se demodeaza niciodata deoarece in acest fel vei reusi sa economisesti bani si sa fi imbracat mereu bine.

Atunci cand mergi la cumparaturi ar fi bine sa iti faci o lista de acasa cu tot ceea ce ai nevoie deoarece in acest fel nu vei fi tentat sa cumperi tot felul de lucruri care nu iti sunt deloc necesare.

Daca vrei sa te relaxezi in timpul liber, ei bine afla ca nu trebuie sa mergi mereu in localuri de lux. Poti opta pentru o plimbare in natura unde va puteti distra si relaxa in acelasi timp fara a fi nevoie sa cheltuiti sume mari de bani.