Auzim adesea in jurul nostru oameni storsi de energie fie datorita faptului ca sunt foarte stresati la locul de munca, fie din cauza problemelor cu care se confrunta sau chiar a timpului scurs pe care il au la dispozitie pentru a se odihni.

Ei bine, trebuie sa fim constienti ca pentru a face fata cu brio atat in plan profesional cat si familial trebuie sa avem multa energie dar si o dispozitie buna pe parcursul zilei, motiv pentru care ar trebui sa urmam cateva sfaturi.

In primul rand trebuie sa constientizam faptul ca hrana pe care o consumam este cea care ne furnizeaza energia de care avem nevoie, motiv pentru care ar trebui sa facem cateva schimbari majore in plan alimentar daca ne aflam printre cei care mananca foarte haotic si tot ce prind la indemana. Alimentele procesate si pline de zahar nu sunt o solutie daca iti doresti sa fii energic si in forma in fiecare zi, tocmai de aceea ar trebui sa introduci zilnic in alimentatia ta cat mai multe fructe si legume.

Un alt aspect extrem de important de care trebuie sa tinem cont este fara dar si poate atentia acordata odihnei. Nu uita ca organsimul nostru are nevoie de somn si repaus pentru a functiona mereu in parametri normali astfel ca ar fi indicat sa ti cont de ora la care te pui la somn in fiecare seara deoarece noptile nedormite consecutive au un impact major asupra sanatatii noastre.

Hidratarea corespunzatoare este cu siguranta unul dintre cele mai bune trucuri de urmat, astfel ca ar trebui sa consumi o cantitate suficienta de apa in fiecare zi.

Cateva exercitii fizice facute de cel putin trei ori pe saptamana te vor ajuta sa fii in forma dar iti vor oferii mereu si o stare de bine lucru care ar trebuie sa te mobilizeze si sa te determine sa faci mereu cateva exercitii afara, la sala sau chiar acasa.