Fiecare dintre noi a trecut de mai multe ori prin tot felul de situatii tensionate care i-au creat probleme atat in plan personal cat si in relatia cu ceilalti iar de multe ori acest fapt s-a datorat tocmai comportamentului partilor care nu si-au putut pastra calmul.

Desi avem tendinta de a ne enerva de foarte multe ori atunci cand suntem ingraditi sa rezolvam o situatie tensionata, ei bine acest lucru nu este deloc recomandat deoarece putem isca un scandal mult mai mare.

Iata cateva trucuri care sa te ajute sa ramai calm in relatia cu ceilalti chiar si atunci cand stii ca ai dreptate insa lucrurile s-au intors impotriva ta:

Nu incerca sa ai mereu dreptate. Chiar daca ne aflam printre cei care au o fire mai orgolioasa care nu poate renunta niciodata la propria idee/opinie, ei bine trebuie sa invatam sa relationam mult mai bine cu ceilalti, sa recunoastem cand am gresit si sa le dam dreptate celorlalti chiar daca situatia nu este destul de convenabila pentru noi. Mai mult de atat, trebuie sa invatam sa acceptam faptul ca suntem diferiti si fiecare om vine la pachet cu propriile ganduri, idei si perceptii.

Nu incerca sa iei decizii de moment atunci cand este foarte nervos iar mintea este ravasita de gandurile si problemele care te apasa. Ia o pauza de la tot, respira si inspira 10 minute, indeparteaza orice urma de ganduri negative iar apoi gandeste-te in liniste la decizia potrivita. Vei observa ca de cele mai multe ori ai fi regerat daca pe moment ai fi luat prima decizie de impuls.

Autoritatea nu inseamna neaparat putere deci nu incerca sa pari in fata celorlalti ca si cum tu esti mereu cel care are ultimul cuvant de spus. Acest lucru ar putea crea si mai multe intrigi si i-ar putea indeparta usor pe ceilalti de tine tocmai datorita personalitatii tale care i-ar pune in situatii neconvenabile.