Desi pentru fiecare femeie aspectul fizic conteaza extrem de mult, ei bine in ultimii ani acestea au inceput sa puna accentul pe ingrijirea corespunzatoare a tenului.

Tenul nostru este expus zilnic, fie ca folosim sau nu produse de machiaj, iar la fel cum organismul nostru are nevoie de hidratare si ingrijire, asemenea si tenul are nevoie de o atentie sporita.

Acneea, punctele negre, excesul de sebum sau pielea uscata reprezinta doar cateva dintre problemele cu care fiecare femeie ajunge sa se confrunte in viata cel putin o data.

Desi ne dorim ca tenul nostru sa arate perfect indiferent de situatie, trebuie sa fim constiente ca exista perioade mai bune ale acestuia dar si perioade mai rele, indiferent de ce ai face. Bineinteles, hidratarea, alimentatia zilnica si ingrijirea acordata sunt cele mai importante lucruri care iti vor influenta tenul.

Punctele negre reprezinta una dintre cele mai des intalnite probleme in randul femeilor dar si al barbatilor, lucru care a inceput sa starneasca curiozitatea cat mai multora in legatura cu trucurile cu ajutorul carora potum scapa de aceste mici imprefectiuni.

Pentru inceput ar trebui sa constientizam faptul ca una dintre principalele reguli este demachierea corespunzatoare a tenului tocmai pentru a indeparata toare rezidurile   de pe piele.

Mai mult de atat, demachierea trebuie sa fie urmata bineinteles de o curatare corespunzatoare a tenului. Daca iti doresti sa scapi de punctele negre ai putea chiar sa folosesti un gel de curatare abraziv care sa te ajute sa elimini orice fel de impuritate.

Poti opta pentru curatarea tenului la salon sau poti folosi si acasa o masca cu carbune activ pe care sa o lasi sa actionize iar apoi sa o desprinzi de pe ten.

Poti face cateva infuzii pentru deschiderea porilor iar apoi iti poti scoate si singura punctele negre si deloc estetice.

Nu uita ca tenul tau are nevoie de hidratare zilnica, motiv pentru care ar trebui sa folosesti o crema potrivita tipului tau de ten.