Stresul este considerat problema noilor generatii care se simt din ce in ce mai coplesite de grijile si problemele cu care se confrunta in fiecare zi, fiind si unul dintre principalele motive pentru foarte multi oameni apeleaza la un psiholog sau chiar un psihiatru.                                                                                            

Din pacate insa studiile arata ca stresul este principalul factor prin care corpul nostru acumuleaza energie negativa, acesta ducand cu timpul la insomnii, oboseala si eventuale depresii care ne afecteaza sanatatea.

Cum reducem stresul si cum ne controlam emotiile prin cateva tehnici simple?

Accepta tot ceea ce ti se intampla. Nu ai reusit sa treci cu brio un examen? Nu ti-ai atins toate scopurile? Nu ai reusit sa iti indeplinesti toate obiectivele saptamanale? Ei bine, nu e niciodata prea tarziu. Totul se intampla la momentul potivit si cu un anumit scop. Pe drumul pe care mergem putem intampina adesea obstacole. Important este sa le dapasim iar satisfactia de la final cu siguranta va fi multumitoare.

Mediteaza. Elibereaza-te de grijile cotidiene. Relaxeaza-ti corpul, mintea si sufletul prin cateva tehnici de meditatie. Incepe cu acest lucru chiar de dimineata si vei fi suprinsa sa observi efectele acestui lucru in intreaga zi.

Ceea ce simti este mai important decat parerile celor din jur. Nu te mai ghida mereu dupa opiniile celorlalti. Ceea ce conteaza cu adevarat esti chiar TU.

Creaza-ti momente de relaxare. Petrece timp cu tine in fiecare zi. Citeste o carte, vizioneaza un film bun sau plimba-te in natura. Elibereaza-ti mintea de grijile cotidiene si energia negativa acumulata la locul de munca. 

Invata sa departajezi clar activitatea de la locul de munca de restul timpului tau liber si ,,nu lua acasa’’ problemele de la serviciu.

Fa activitati care te fac cu adevarat fericit. Bucura-te de lucrurile marunte si multumeste divinitatii pentru toate lucruruile bune din viata ta.