Grijile si agitatia din viata cotidiana si-au pus ampreta asupra noastra, dezlipindu-se din ce in ce mai greu de noi. Desigur ca acestea ne inunda mintea in fiecare seara, fiind inconfortabile atunci cand ne dorim sa dormim devreme sau sa ne bucuram de o seara relaxanta in familie.

Desigur ca, putem sa ne desprindem de lumea reala, prin crearea unui ambient placut in dormitor si prin flosirea unor tehnici simple pentru un somn linistit si odihnitor.

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ceaiul reprezinta aliatul perfect pentru relaxarea intregului corp dar si pentru incantarea papilelor gustative. Opteaza pentru ceaiurile cu efect de relaxare, precum cel de sunatoare sau musetel. Adauga cateva picaturi de zeama de lamaie sau feliute de mar.

Foloseste uleiuri de relaxare pentru a oferi camerei un miros placut si relaxant. Poti incerca uleiul de iasomie, levantica sau exoticul ulei Ylang- Ylang. Mai mult de atat, poti folosi chiar betisoare parfumate sau saculeti cu flori usor aromate, armonizand astfel intregul decor in camera ta.

Alege lenjerii de pat in culori calde si primitoare. De asemenea, ai grija atunci cand alegi imbracamintea adecvata pentru noapte.  Pijamalele trebuie sa fie din material de bumbac iar in acest fel pielea ta se va simti confortabil pe parcursul intregii nopti.

Citeste putin in fiecare seara. Desprinde-te de lumea reala si traieste cateva clipe alaturi de personajele preferate. Poti opta pentru un roman mai vechi sau chiar carti de dezvoltare personala.

Nu adormi cu televizorul aprins, deoarece sunetul sau lumina acestuia iti poate intrerupe cu usurinta somnul in orice clipa.

Inainte de culcare, renunta la muzica preferata de pana acum. Asculta muzica relaxanta. Cu siguranta ca, murmurul cascadei, ciripitul melodios al pasarelelor si sunetul muzical al flautului sau harpei sunt mult mai potrivite pentru tine.

Mediteaza, elibereaza-te de toate gandurile negative acumulate pe parcursul zilei. Iarta-i pe toti cei care ti-au gresit si umple-ti sufletul doar de pace si bucurie.

Tu respecti aceste reguli?

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});