Este cert faptul ca marea majoritate dintre noi am trecut sau vom trece cel putin o data peste o despartire, lucru deloc placut mai ales atunci cand aceasta ne ia prin suprindere si ne da parca toata viata peste cap.

Desi avem tendinta de crede ca nimic mai tragic nu s-ar fi putut intampla, ei bine trebuie sa intelegem ca exista lucruri mult mai grave in viata care ni se pot intampla, motiv pentru care ar trebui sa nu dramatizam situatia si sa tinem cont de cateva sfaturi care ne-ar putea ajuta in perioada imediata de dupa o despartire.

In primul rand trebuie sa intelegem ca adesea oamenii vin si pleaca din viata noastra fara ca noi sa putem face nimic. Singurul lucru pe care il putem face este sa ne descarcam cateva minute daca simtim asta iar apoi sa ne stergem lacrimile si sa ne ridicam.

Este important sa invatam ca nimeni nu merita lacrimile noastre, motiv pentru care nu ar trebui sa suferim ore in sir pentru ca stim ca rezultatul este acelasi.

Uneori avem tendinta de a ne indeparta de restul oamenilor din jurul nostru si de a petrece timp singuri tocmai din cauza supararii apasatoare, lucru care nu este tocmai corect pentru ca in astfel de momente avem nevoie de persoanele care ne iubesc cu adevarat, mai ales ca astfel de oameni ne pot oferii sfaturi, intelegere si multa dragoste.

Desi avem tendinta ca in astfel de perioade sa de gandim si sa ne raportam mereu la trecut, ei bine acest lucru este gresit deoarece de acum trebuie sa traim prezentul si sa ne gandim mereu la viitor pentru ca doar in acest fel vom reusi sa ne focusam asupra planurilor canre conteaza cu adevarat pentru noi.

Stima de sine in tot acest timp are un rol desavarsit. Este important sa crezi in tine si sa nu iti creezi frustrari personale din cauza celorlalti.

Mai mult de atat, nu uita ca nu esti obligata sa dai explicatii nimanui in zilele in care chiar nu iti doresti sa povestesti aceeasi idee fiecarei persoane care doreste sa stie cat mai multe detalii despre tine si fostul tau partener.