Fumatul reprezinta fara dar si poate unul dintre cele mai nocive vicii de care foarte multi romani incearca sa scape prin tot felul de mijloace insa fara a avea prea mult succes.

Viciul in sine reprezinta o dependenta formata prin realizarea unor actiuni zilnice transformate mai apoi intr-o obisnuinta. Viciul nu reprezinta o nevoie, ci o simpla actiune intiparita in subconstientul nostru ca fiind un lucru de care organismul are nevoie pentru a functiona in parametrii normali, lucru care este totalmente gresit.

Pentru a reusi sa scapi de fumat trebuie sa urmezi doar cativa pasi simpli si cu siguranta vei reusi:

Ambitioneaza-te. Inca de la inceput trebuie sa iti fixezi un scop pentru care trebuie sa faci toate sacrifiiile necesare pentru ca nu cumva sa esuezi la jumatatea drumului.

Gandeste-te la sanatatea organismului tau. Nu poti avea niciodata un stil de viata sanatos atata timp cat nu vei scapa de acest viciu nociv care nu face decat sa iti afecteze plamanii.

Trebuie sa analizezi si sa intelegi ca fumatul nu este o rutina. Cafeaua de dimineata are acelasi gust iar intalnirile cu prietenii sunt la fel de relaxante si fara sa apelezi la un pachet de tigari.

Familia si prietenii din jur sunt un motiv in plus pentru a te lasa de fumat. Ceilalti nu trebuie sa inspire aerul poluat de fumul de tigari pe care tu il faci in jurul tau.

Scapa de mirosul imbacsit de tutun din casa si haine. Mai mult de atat, cu siguranta ca oricarui barbat ii displace o domnisoara aranjata dar care miroase a tutun.

Cere ajutorul celor dn jur sau chiar unui psiholog. Nu e o rusine sa recunosti faptul ca ai un viciu de care nu poti scapa.

Calculeaza saptamanal banii pe care i-ai fi cheltuit inutil pe pachetele de tigari si pune-i separat deoparte. Acest lucru te-ar putea ambitiona sa iti indeplinesti scopul propus.