In ultimul timp auzim adesea persoane care nu se mai regasesc in relatia de cuplu pe care o au, indiferent ca vorbim despre relatii lungi sau chiar despre unele mai scurte care nu au reusit inca se se consolideze.

Desi stim ca intr-o relatie de cuplu este necesar ca ambii parteneri sa faca compromisuri pentru ca relatia sa se fundamenteze pe respect, incredere si nu in ultimul timp iubire, ei bine de foarte multe ori avem tendinta de a lungi la nesfarsit unele relatii cu privire la care suntem constienti de faptul ca aceasta nu functioneaza normal si nici nu ne multumeste.

Astfel ca, adesea ne intrebam cand este momentul sa punem stop relatiei pe care o avem si cum trebuie sa actionam astfel incat sa incercam sa mai schimbam unele aspecte care ne nemultumesc atat pe noi cat si pe partenerul nostru, astfel incat relatia sa fie salvata chiar si in ultimul moment.

Ei bine, fiecare relatie este diferita si fiecare dintre noi este diferit, astfel ca nu am putea sa ne ghidam cu exactitate dupa anumite reguli pentru a sti cand este necesar sa punem capat relatiei si cand ar trebui sa mai incercam sa facem sacrificii pentru ca aceasta sa nu se sfarseasca mai ales atunci cand simtim ca ne dorim un viitor alaturi de persoana iubita.

Cu toate acestea, trebuie sa realizam faptul ca respectul si increderea sunt doua elemente care de cele mai multe ori ajuta in mod decisiv consolidarea unei relatii, astfel ca atunci cand acestea dispar ar trebui sa ne gandim din cauza caror aspecte personale s-a ajuns la situatia in care cele doua elemente fundamentale au disparut din relatia noastra.

Intuitia este cea care ne facem sa supectam unele comportamente diferite ale partenerului de viata, motiv pentru care inainte de a lua o decizie ar trebuie sa ne gandim si sa analizam atent aceste aspecte fara a ne grabi sa luam o decezie pe care mai tarziu am putea sa o regretam.