Daca ar fi sa facem o statistica am fi uimiti cati oameni consuma cafea , si nu doar una, majoritatea consumand chiar doua sau trei cafele pe zi, pe motiv ca acestea le ofera energia de care au nevoie  intreaga zi pentru a face fata lucrurilor stresante din viata lor.

Pentru foarte multi dintre noi cafeaua reprezinta un ritual de dimineata, un lucru la care nu putem renunta, fara de care nu putem incepe munca, incepand sa se transforme intr-un  obicei de care depinde fericirea si starea noastra de bine pentru restul zilei care urmeaza.

Ei bine trebuie sa invatam sa nu avem dependente deoarece acestea sunt nocive. In momentul in care placerea de a savura o cafea calda se transforma in viciu putem vorbi despre o obisnuinta la nivel mental de care trebuie sa scapam imediat.

Mai mult de atat, exista numeroase alte moduri de a te energiza de dimineata fara a fi nevoie sa ai la indemana neaparat o cana mare de cafea.

Spre exemplu, imediat ce te trezesti este ideal sa deschizi geamul larg indiferent de anotimp deoarece aerul rece si prospat va patrunde in toata casa si te va revigora automat.

Dimineata reprezinta momentul perfect pentru miscare. Cateva minute de yoga sau exercitii de intindere te pot ajuta automat sa ai o zi mai buna si mai productiva. In zilele de weekend ai putea alege sa faci o miscare in aer liber. Jumatate de ora de alergare la primele ore ale diminetii reprezinta o adevarata doza de sanatate si energie.

Si ce nu e mai perfect decat sa asculti cateva piese care iti vor da automat o stare buna? In timp ce te pregatesti dimineata, in drumul spre locul de munca sau chiar la birou poti asculta o muzica buna care sa iti ofere un vibe pozitiv inca de la primele ore.

Urmeaza toate aceste sfaturi si vei observa cum poti sa te joci singur cu mintea ta si sa inlocuiesti cafeaua cu astfel de doze de energie.