Stim cu totii ca romanii sunt cu adevarat experti atunci cand vine vorba de delicii culinare, in special in ceea ce priveste preparatele traditionale gatite mereu de bucataresele de pretutindeni cu multa dragoste si pasiune.

Ei bine, in ultimul timp multi dintre noi am inceput sa fim din ce in ce mai atenti la alimentele pe care le consumam zilnic si incercam sa avem o dieta cat mai echilibrata datorita faptului ca suntem tentati sa cumparam tot felul de alimente semipreparate care nu sunt deloc sanatoase si sunt si super bogate in calorii.

Ei bine, atunci cand mergem sa facem cumparaturi pentru urmatoarea saptamana marea majoritate dintre noi avem adesea o lista de cumparaturi pe care incercam sa o respectam intocmai insa de cele mai multe ori ne trezim ca, pe langa alimentele de care avem nevoie, cumparam tot felul de alte preparate din cauza faptului ca ne este pofta atunci cand le vedem.

In primul rand, trebuie sa incercam ca atunci cand mergem sa facem astfel de cumparaturi, sa mancam foarte bine inainte de a pleca la supermarket pentru ca in acest fel nu vom fi tentati sa adaugam produse in cos de care nu avem nevoie absolut deloc, mai ales ca, daca plecam infometati vom fi tentati sa cumpram fel si fel de preparate pentru ca vom confunda cel mai probabil senzatia de foame cu cea de pofta.

De asemenea, mancand inainte de a pleca de acasa, vom putea respecta intocmai lista pe care o avem scrisa de acasa si in acest fel vom reusi sa nu cheltuim mult mai mult decat ne-am permite, lucru de care ar trebui sa tii si tu cont atunci cand iti doresti sa economisesti cat mai mult intr-o luna.

Mai mult de atat, respectand acesta mica regula vom reusi cu siguranta sa evitam dulciurile sau preparatele cu miros imbietor de la patiseriile din drumul nostru si in acest fel vom putea avea o dieta si un stil de viata cat mai sanatos.