dragostea-relatia-de-cuplu-si-romantismul

Dragostea este o definitie care difera de la persoana la persoana si  depinde de experienta traita de fiecare.

Cand vorbesc despre dragoste, unii se gandesc la trandafiri rosii si muzica romantica iar altii la plimbari pe malul marii si  la un cer senin.

In general vorbind unii asociaza dragostea cu romantismul exagerat. Exista persoane care traiesc o simpla poveste de dragoste care le aduce multa fericire si mai putin romantism.Dragostea nu se rezuma numai la cuplu si  romantism, dragostea fiind sentimentul care ne leaga de parinti, copii, prieteni dar povestiile de dragoste sunt nucleul iubirii.
Capacitatea de a avea o relatie sanatoasa si iubitoare nu este dobandita de la nastere deoarece  inca din copilarie incepem sa ne cultivam sentimentul de dragoste si conceptul de relatie.

Exemplele le avem de la parintii nostrii care ne invata  ce inseamna o relatie stabila si iubitoare.

Parintii divortati sau cei care nu au o relatie armonioasa, prin exemplul lor pot sa afecteze conceptul de dragoste si relatie a copilului. Exemplele proaste din familie pot sa fie o influenta negativa in relatiile viitoare de cuplu ale copilului.

Unele obiceiuri deprinse din familie care nu aduc armonie in cuplu, pot fi indepartate apeland la ajutorul unui psiholog.

Toata lumea isi doreste o relatie echilibrata iar pentru acest lucru unii folosesc technici improvizate, auzite din diverse surse care nu se potrivesc cu conceptul lor  de cuplu.

Armonia si echilibrul intr-o relatie nu sunt compatibile cu individualismul sau egoismul, altfel spus relatia de cuplu nu ar trebui sa fie numai viziunea unuia dintre parteneri.

Daca vorbim despre o relatie asta inseamna ca vorbim despre doua persoane. Trebuie sa luam in considerare sentimentele si dorintele persoanei iubite, nu numai ale noastre.  Unul din secretele unei relatii de cuplu echilibrata si stabila este comunicarea dintre parteneri.

Putem sa avem o relatie frumoasa si armoniosa daca suntem atenti, deschisi, comunicativi, respectuosi si intelegatori  cu persoana iubita.

” Exista o singura fericire in viata, de a iubi si de a fi iubit.”   (George Sand)