Educatia reprezinta cheia care descifreaza toate drumurile indiferent de situatie. Educatia trebuie sa inceapa inca din primii ani de viata, pentru ca in acest mod, copiii vor dobandi elementele de baza, urmand a-si contura personalitatea inca de la varste fragede.

Parintii trebuie sa acorde o atentie sporita modului in care interactioneaza cu proprii copii, deoarece acestia isi voi forma instinctele primare chiar in cadrul familiei.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Iata cateva idei care te vor ajuta in educatia celor mici:

Citeste-le povesti copiilor tai

Nu trebuie sa fii un bun orator pentru a putea realiza acest lucru. Ai posibilitatea de a alege din o gama larga de povesti, care sa fie pe placul celor mici. Creaza-i cateva minute de fascinatie alaturi de cele mai indragite personaje, iar in acest fel, copilul tau va fi dornic sa desluseasca arta cititului, inca de la o varsta foarte mica.

Joaca-te alaturi de ei

Acorda-le destula atentie, desprinde-te de realitatea cotidiana si patrunde in lumea lor. Lasa deoparte postura de parinte si invata sa-i fii cel mai bun prieten inca din copilarie.

Indruma-l spre cat mai multe activitati

Nu astepta ca acesta sa-si descopere de unul singur talentele nebanuite. Indruma-l spre cat mai multe activitati sportive si intelectuale inca de la varste fragede, urmand ca in anii ce urmeaza, copilul sa se orienteze spre cea care i se potriveste cel mai bine.

Nu-l menaja, lasa-l sa ti se alature in orice situatie

Indiferent ca prepari cina, sau esti in mijlocul curateniei generale, lasa-ti micutul sa te ajute, chiar daca in acest fel timpul de lucru va creste considerabil.

Acorda-i increderea de care are nevoie

Invata-ti copilul sa infrunte orice temere inca din primii ani de viata si ofera-i sprijinul de care are mereu nevoie, pentru ca in acest fel, ii vei insufla acestuia o atitudine pozitiva.

,,Cei care educa copiii sunt demni de mai multa onoare decat cei care le dau viata; de aceea pe langa viata, daruiti copiilor si arta de a trai bine, educandu-i. – Aristotel

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});