Putem observa din ce in ce mai des cum bucatarii cunoscuti dar si micile gospodine au inceput sa se preocupe mai mult de aspectul mancarii si al farfuriilor pregatite special pentru clienti, oaspeti sau membrii familiei.

Intrebarea este oare, intr-adevar o farfurie aspectuoasa este mult mai delicioasa in comparatie cu cele pregatite acum cativa ani cand oamenii nu erau atrasi de acest aspect?

Retelele de socializare sunt acum pline de poze cu idei creative pentru aranjarea unei farfurii perfecte dar si cu pozele din intreaga lume pe care oamenii le fotografiaza  inaintea de a le savura.

Ei bine, marea majoritate a oamenilor considera ca o mancare care arata bine este mult mai atractiva vizual, fapt care te va face sa o percepi ca un preparat foarte gustos, motiv pentru care vei simtii imediat o stare de bine dupa ce o vei termina de savurat.

Pentru a pregati o astfel de farfurie perfecta cu un preparat absolut delicios dar in acelasi timp care sa acapareze toate privirile ai nevoie doar de cateva lucruri simple si atentie la detalii.

Cateva condimente precum oregano, frunze de busuioc, marar, patrujel verde, florile comestibile, sunt ideale pentru a schimba intregul aspect al preparatului.

Ai grija sa alegi culoarea unui platou sau farfurie astfel incat mancarea pregatita sa iasa in evidenta. Pentru prepaparatele in culori vii e bine sa folosesti vesela alba sau neagra iar pentru cele care nu se remarca datorita culorii aprinse, poti alege farfurii in diverse nuante.

Regula principala e sa fii atent la cantitatea pusa in farfurie. Pregateste portii mai mici pentru ca preparatele sa nu fie prea inghesuite.

Un piure de mazare, sfecla sau cartof dulce va schimba fundamentul aspectul unei farfurii care contine carne.

Mai mult de atat, poti incerca sa reinterpretezi diferite mancaruri de baza si vei observa cum poti schimba fundamental un preparat simplu intr-unul foarte fancy care va atrage privirile tuturor.