Frica de a esua este o stare generala care se poate manifesta atat datorita framantarilor noastre interioare, dar si datorita ideilor si conceptiilor celor din jur care ni s-au intiparit in memorie de cele mai multe ori fara sa ne dam seama.

Indiferent de prioritatile sau scopurile propuse pentru viitor, cu totii am trecut cel putin o data prin nopti nedormite ori zile intregi petrecute cu gandul la frica de a esua, inscenand tot felul de lucruri negative care ne-au tulburat mintea.

Ei bine, printre principalii factori negativi care au un efect determinant asupra noastra  si care trebuie eliminati sunt:

Gandirea negativa. Eliberandu-ne de energia negativa vom reusi sa vizulizam mai clar lucrurile care sunt prioritare si vom putea sa ne concentram mai bine pe activitatile pe care trebuie sa le urmam in tot acest lung proces al formarii noastre.

Ai grija sa elimini oamenii din jurul tau care nu iti vor binele. Alegerea prietenilor poate fi foarte dificila in zilele noastre datorita faptului ca oamenii au devenit mai dornici sa aiba, nu sa fie, dar si datoria faptului ca fiecare om a inceput sa-ti exprime mult mai mult intentia de a fi superior celuilalt.

Scapa de cei care vor sa iti schimbe ideile si mentalitatea pozitiva. Crezi in tine. Ai incredere in tine si in puterile tale. Nu ii lasa pe cei din jur sa iti influenteze deciziile.

Gura lumii. Oamenii va vorbi despre tine indiferent ca faci bine sau rau motiv pentru care trebuie sa te focusezi asupra scopurilor tale si sa nu iti pierzi motivatia indiferent de ce spun ceilalti.

Uita de standardele impuse de societate. Fiecare om este liber sa-si urmeze propriul vis, indiferent ca acest vis nu se masoara in grade, functiii sau bani. Nu renunta la indeplinirea dorintelor tale chiar daca nu reusesti din prima incercare. Inarmeaza-te cu rabdare si dorinta si cu siguranta vei reusi.