Inceputul verii este ideal pentru culegerea florilor de soc de catre toti iubitorii acestei plante minune, care are numerose beneficii pentru sanatatea organismului nostru.
Florile de soc au inceput sa fie folosite cu foarte multi ani in urma insa in ultimii ani, folosirea acestora in numeroase preparate a devenit o adevarata incercare pentru gospodinele din lumea intreaga.
Printre cele mai simple intrebuintari ale acestei plante sub forma unor preparate delicioase sunt:
Ceaiul de soc este unul dintre cele mai consumate bauturi pe timp de iarna atat datorita gustului placut dar si numeroaselor proprietati pe care acesta le are asupra sanatatii. Natura este cea care ne-a oferit aceasta planta frumos mirositoare, care odata culeasa poate fi pusa la uscat si pastrata pentru prepararea ceaiurilor in anotimpul racoros.
Socata, o bautura specifica verii care ne incanta papilele gustative inca de la primele inghitituri. Indiferent de reteta folosita, aceasta bautura reprezinta pentru foarte multi dintre noi o reintoarcere in copilarie, fiind preparata de parintii si bunicii nostri cu foarte multa grija in fiecare an. Mai mult de atat, un pahar de socata rece poate fi tot ceea ce ai nevoie dupa o zi calduroasa.
Mai nou aparuta in randul retetelor preparate de bucataresele noastre, este dulceata sau gemul preparat din flori de soc. Aceasta dulceata a inceput sa fie pe lista prioritatilor preparate pentru iarna, avand un gust usor acrisor si foarte aromat.
Acest preparat este ideal atat pentru consumarea lui la micul dejun pe feliute de paine prajita, dar si folosita deasupra unor budinci din orez cu lapte, gris, chec simplu sau chiar budinca de chia, renuntand astfel la cantitatea de zahar folosita pentru prepararea acestora, dulceata find ideala pentru a oferi acestor gustari un gust dulceag.
Mai mult de atat, cei mai curajosi bucatari au inceput sa foloseasca florile de soc pentru a prepara diverse tarte si prajituri.
Tu la ce folosesti aceast dar simplu al naturii?