Frica de esec reprezinta una din temerile cu care oamenii din jurul nostru se confrunta zi de zi. Ei bine iata ca de azi inainte poti uita de acest lucru, pentru ca nu exista esec, doar drumuri usor abrupte, nu exista frica, doar capitole pe care inca nu esti pregatit sa le incepi, nu exista nu pot, doar nu imi doresc cu adevarat.

Iata 5 reguli care te vor ajuta sa treci cu brio peste aceasta teama de esec:

1. Gandeste pozitiv

Nu-ti incarca memoria cu ganduri negative, pentru ca in acest fel iti amplifici starea de temere si uiti care este adevaratul tau obiectiv. Crezi in tine si ramai pozitiva pe tot parcursul procesului pe care il ai de urmat, pana ajungi la destinatia dorita.

 2. Viseaza

Desi unii ar spune ca pentru a-ti indeplini visul trebuie sa te trezesti, ei bine, visand poti ajunge mai aproape de indeplinirea dorintelor, imaginatia fiind un imbold in finalizarea  acestora.

 3. Defineste-ti un plan

Impune-ti reguli de la care sa nu te abati. Esti personajul propriului tau film; da tot ceea ce poti si nu-ti impune limite de la bun inceput.

 4. Incearca pana vei reusi

Ai grija sa nu  cazi in prapastie daca nu reusesti din prima. Nu uita ca viata e plina de coborasuri. Mergi mereu inainte, ridica-te si ia-o de la capat ori de cate ori este nevoie.

 5. Crezi in tine

Nu lasa oamenii sa strice ceea ce tu ai cladit din greu. Nu asculta rautatile celor din jur, concentreaza-te asupra a ceea ce conteaza cu adevarat pentru tine; tine capul sus si ocoleste cu grija orice atitudine neagativa care ti-ar putea strica echilibrul emotional.

 

Iesi din zona de confort, indeplineste-ti dorintele indiferent de greutatea drumului pe care trebuie sa il parcurgi iar in acest fel vei ajunge sa ai succes mai repede decat ti-ai fi putut inchipui.

 

,,Esecul e pur si simplu sansa de a incerca din nou, de data asta cu mai multa inteligenta”. – Henry Ford