Sezonul friguros se pare ca vine cu pasi repezi motiv pentru care ar trebui sa acordam o atentie sporita hidratarii pielii deoarece in anotimpul racoros trebuie sa fim mult mai grijulii in ceea ce priveste produsele folosite.

Desi suntem adesea tentate sa folosim aceleasi produse ca si in restul anului, ei bine trebuie sa fim constiente ca acest lucru nu este tocmai recomandat deoarece textura pielii este mai rigida si mult mai uscata chiar si pentru persoanele care au un ten gras in sezonul calduros.

Pentru inceput, ar trebui sa tinem cont de faptul ca avem nevoie de o crema de fata mult mai cremoasa care sa hidrateze in profunzime pielea care este agresata de vant si praf. Mai mult de atat ar fi indicat sa folosim si un ulei sau crema care sa relaxeze si sa hidrateze tenul si pe timpul noptii.

Aceeasi atentie trebuie sa o acordam si pielii de fiecare data dupa dus deoarece in caz contrar aceasta se va exfolia si v-a avea un aspect neplacut atat visual cat si la atingere, lucru deloc placut pentru fiecare dintre noi mai atunci cand vrem sa purtam o rochie sau fusta. Ar fi bine sa folosim un unt de corp super hidratant.

Daca facem parte din acea categorie de persoane care uita mereu de aplicarea unui unt dupa dus, putem folosi  o crema speciala sub dus pe care sa o aplicam pe corp imediat dupa clatirea gelului de dus, urmand ca dupa aplicarea acestei crema sa ne clatim din nou. Vei fi uimita sa observe cum pielea ta va ramane super catifelata la atingere imediat ce vei iesi din baie.

Pe langa toate acestea, bineinteles ca trebuie sa ne hidratam corespunzator si sa avem o alimentatie echilibrata pentru a avea un aspect placut al tenului si al pielii dar si pentru a ramane sanatosi pe parcursul intregului sezon de toamna-iarna.