La fel cum avem grija de organismul nostru, de ten, de dentura sau silueta, la fel trebuie sa acordam atentie ingrijirii si protejarii ochilor, dar si sa ne folosim de diverse produse prin care sa ii punem in evidenta.

Iata cateva din cele mai utile si simple sfaturi pe care trebuie sa le urmam de-a lungul vietii:

Acorda timpul necesar orelor de somn. Un program bine organizat de somn te va ajuta sa te mentii sanatos iar pe langa acest lucru te va scuti de niste cearcane deloc estetice.

Ai grija la numarul orelor petrecute in fata computerului sau telefonului mobil deoarece aceste dispozitive sunt cele care iti obosesc cel mai tare vederea.

Numeroase femei uita de damachierea corespunzatoare a ochilor inainte de culcare, acest lucru fiind foarte periculos pentru vedere. Foloseste un demachiant special pentru ochi si ai grija sa indepartezi orice urma de machiaj. Dupa demachiere este absolut necesar sa spalam ochii prin miscari usoare, fara sa agresam pielea din jurul ochilor.

Poti folosi o crema speciala pentru zona ochilor pe care sa o aplici cu strictete in fiecare zi.

Un control de rutina este indicat pentru a depista o eventuala afectiune a ochilor. In cazul in care ti se recomanda purtarea unor ochelari nu ezita sa respecti intocmai aceste indicatii deoarece problemele se pot agrava.

In cazul in care ai o rutina zilnica de machiaj a ochilor trebuie sa stii ca nu este recomandat sa iti incarci mereu ochii cu o tona de machiaj. Mai mult de atat, pentru evidentierea ochilor trebuie sa ti cont de cateva reguli simple de machiaj in functie de culoarea si forma ochilor.

Ai grija ce mascara folosesti. Inainte de achizitionarea acesteia uita-te ce ingrediente contine. Mai mult de atat, urmareste mereu data expirarii produselor de machiaj pentru ca ochii tai sa nu sufere vreo inflamare sau infectie.