Viata este cea mai importanta lectie deoarece trebuie sa fim constienti ca tot ceea ce oferim vom primi la schimb intr-o buna zi, motiv pentru care ar trebui sa invatam sa facem un bine cuiva ori de cate ori avem ocazia chiar daca avem un moment mai prost, nu avem cheful necesar si nici prea mult timp la dispozitie pentru a acorda atentie celorlalti.

Iata cateva dintre cele mai importante si simple reguli dupa care ar trebui sa ne ghidam zi de zi.

Spune-le mereu celor dragi ce inseamna pentru tine. Nu te izolva si nu incerca sa petreci prea mult timp singur. Familia are nevoie de tine iar tu ai nevoie mereu de o vorba buna sau de o imbratisare din partea celor care te iubesc cu adevarat.

Spune multumesc ori de cate ori ai ocazia. Multumeste oricui chiar si pentru cel mai mic lucru pe care il face pentru tine si vei observa cum starea ta de spirit se va schimba automat chiar si atunci cand ai o zi proasta.

Ajuta ori de cate ori ai ocazia. Acorda atentie celor din jur si vei observa ca exista mereu cineva aflat in dificultate care are nevoie de ajutorul celor din jur.

Razi cat se poate. Imparte bucuria ta celor din jur si schimba-le dispozitia celor care nu au o zi tocmai buna. Daca totusi observi ca exista in jurul tau persoane care sunt mereu nemultumite de lucruruile din jurul lor ai grija sa schimbi anturajul deoarece ai putea deveni la un moment dat la fel ca acei oameni plictisiti si deloc multumiti de soarta lor.

Nu uita ca fiecare om care apare in viata ta este o lectie. Inconjoara-te de persoane de la care poti invata cat mai multe lucruri iar tu la randul tau invata-i apoi pe ceilalti noua invatatura pe care si tu ai desprins-o la randul tau.