Dormitorul este camera in care cei mai multi dintre noi petrec si cel mai putin timp in cursul saptamanii deoarece aceasta este incaperea in care ne oprim chiar inainte de somn.

Cu toate acestea, dormitorul reprezinta si incaperea careia trebuie sa ii acordam cea mai mare atentie deoarece aceasta are un rol esential in ceea ce priveste odihna, somnul si relaxarea noastra.

Exista astfel cateva idei de baza de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne gandim la dormitorul perfect:

Alege sa zugravesti peretii in culori calde, relaxante si care sa nu iti oboseasca absolut deloc ochii. Mai mult de atat, culorile aprinse si reci iti pot crea o stare de agitatie continua, motiv pentru care ar trebui sa fim foarte atenti la acest aspect.

Patul este bineinteles elementul de baza al acestei incaperi. Daca ai suficient spatiu, poti opta pentru un pat cat mai mare care sa fie dotat cu o saltea comoda, acest aspect fiind foarte important pentru sanatatea ta si a familiei tale.

Aerul din aceasta incapere trebuie sa fie mereu curat, motiv pentru care camera trebuie sa fie aerisita atat dimineata cat si seara inainte de culcare.

Alege o lenjerie tot in culori calde si acorda o atentie deosebita materialului din care aceasta este confectionata pentru a te asigura ca este de buna calitate.

Evita supraaglomerarea camerei cu tot felul de obiecte inutile deoarece spatiul in care dormim trebuie sa fie cat mai simplu si mai aerisit. Daca totusi iti doresti anumite decoratiuni poti opta pentru cateva flori in ghiveci care reimprospateaza aerul sau cateva lumanari parfumante si calmante.

Studiile arata ca incaperea in care dormim trebuie sa fie dotata cu cat mai putina aparatura tehnologica, motiv pentru care calculatorul sau laptopul ar trebuie tinute cu siguranta in living.

Urmeaza aceaste reguli simple si bucura-te de cel mai linistit si odihnitor dormitor.