Machiajul de zi reprezinta o rutina zilnica pentru foarte multe femei din lumea intreaga motiv pentru care pielea are nevoie de o atentie sporita datorita faptului ca aceasta este incarcata cu diferite substante  chimice.

 

Machiajul de zi are rolul de a acoperi foarte usor micile imperfectiuni ale tenului si de a  pune in evidenta anumite trasaturi ale fetei. Mai mult de atat, studiile arata ca majoritatea femeilor afirma faptul ca machiajul le ofera mult mai multa incredere in sine chiar si atunci cand starea lor nu este una tocmai grozava.

Printre cele mai simple reguli pe care trebuie sa le urmam petru un machiaj de zi sunt:

Tenul trebuie hidratat corespunzator. Cu siguranta ca rutina zilnica de ingrijire si hidratare a tenului nu trebuie sa lipseasca inainte de aplicarea machiajului. Alegerea cremelor potrivite tenului tau are un rol desavarsit in procesul de ingrijire. Aplica astfel de creme atat dimineata cat si seara, prin miscari circulare.

Fa diferenta intre machiajul de zi si cel de seara. Culorile stralucitoare, sclipicioase si foarte aprinse cu siguranta nu reprezinta solutia ideala pentru un machiaj simplu. Din contra, acesta poate parea vulgar si deloc nepotrivit pentru tinuta ta de la locul de munca.

Ai grija atunci cand aplici fondul de ten. Nuanta acestuia trebuie aplicata in functie de anotimp deoarece s-ar putea ca vara sa ai nevoie de un fond de ten cu o nuanta sau doua mai inchisa decat cel pe care il foloseai in sezonul de iarna. Ai grija ca acesta sa fie uniformizat perfect pe ten si gat astfel incat diferenta dintre cele doua parti alea corpului sa nu fie vizibila.

Pentru ca machiajul sa reziste pe parcursul intregii zile, poti aplica deasupra o pudra translucida.

Pentru buze e ideal sa folosim rujuri in culori deschise, naturale. Mai mult de atat, iarna, putem opta chiar pentru un balsam hidratant de buze fara sa mai aplicam nimic altceva.

Un rimel si un gel de sprancene vor completa perfect machiajul tau de zi.