Demachierea zilnica are un rol deosebit de important deoarece in fiecare zi avem tendinta de a ne agresa tenul cu tot felul de produse de make up care contin substante toxice.

Mai mult de atat tenul nostru are nevoie de ingrijire zilnica motiv pentru care ar trebui sa urmam cateva trucuri simple pentru o demachiere si curatare corecta.

Foloseste un demachiant corespunzator tipului tau de ten. Desi avem tendinta de a folosi apa micelara deoarece este usor si comod de folosit ar trebui sa tinem cont de faptul ca aceasta nu este potrivita de exemplu pentru tenul uscat. Pentru tenul uscat poti folosi un lapte demachiant sau daca totusi preferi apa micelara poti incerca o varianta cu ulei care sa hidrateze tenul in profunzime.

Dupa demachiant este indicat sa folosim un gel sau o spuma de curatare care sa inlature toate impuritatile de pe ten. Desi acest proces de curatare dureaza putin mai mult este indicat sa nu trecem peste aceasta faza chiar si in serile in care nu avem nici chef si nici prea mult timp la dispozitie.

Mai mult de atat, nu uita ca dupa curatare tenul tau are nevoie de hidratare, motiv pentru care ar trebui sa aplici o crema corespunzatoare tipului tau de ten si sa il masezi usor pentru ca astfel crema aplicata va intra imediat in piele. Nu uita ca fiecare ten este diferit iar tu trebuie sa ti mereu cont de tipul tau de ten atunci cand iti alegi o crema. Mai mult de atat, este nevoie de multe ori sa ti cont de crema aleasa si in functie de anotimp deoarece in marea majoritate a cazurilor, iarna avem nevoie de o crema mult mai hidratanta decat cea folosita in sezonul calduros cand tenul poate fi usor mai gras.

Ai grija de tenul tau si acorda-i o atentie deosebita in fiecare zi.