Desi stim ca pentru foarte multe dintre femei trezitul de dimineata este destul de neplacut mai ales ca acesta este urmat de un intreg ritual de ingrijire motiv pentru care alarma trebuie setata cu cateva minte mai devreme.

Ei bine, trebuie sa intelegem ca la fel cum bautul cafelei ori spalatul pe dinti sunt niste obiceiuri zilnice, la fel si ingrijirea tenului nostru trebuie sa faca parte din lista prioritatilor pe care trebuie sa le indeplinim imediat cum ne trezim.

Astfel ca, pentru a avea un ten curat si sanatos trebuie sa urmam cativa pasi simpli si sa folosim produse revigorante si hranitoare in functie de tipul nostru de ten.

Bineinteles ca primul dar si cel mai important pas este curatarea tenului. Indiferent ca folosim doar apa si sapun sau o suma speciala, indepartarea celuleor moarte trebuie a se aplice cu prioritate inaintea oricaror produse aplicate pe fata. Sterge-ti apoi usor fata prin tapetare cu un prosop curat dintr-un material care sa absoara apa foarte usor fara a fi nevoie sa agresezi tenul prin apasare.

Cel de al doilea pas este tonifiera tenului. Pentru un ten sanatos putem folosi apa termala sau apa de lavanda care calmeaza tenul sensibil si rosiatic. Puteti folosi dischete demachiante cat mai moi care sa va ajute in aplicarea apei de lavanda sau a unui alt produs folosit ca tonic pentru fata.

Unul dintre micile secrete pe care celebritatile le folosesc zilnic, este serul cu vitamina C. Incearca sa aplici in fiecare dimineata cateva picaturi din acest ser si vei observa in scurt timp cum pielea se uniformizeaza si capata stralucire.

Urmeaza apoi hidatarea tenului plin aplicarea unei creme hidratante prin miscari circulare. Mai mult de atat, a grija ca in sezonul de vara sa aplici o crema cu un factor de protectie care sa iti apare tenul sensibil de razele putrnice ale soarelui.