Desi avem de foarte multe ori tendinta de a ne spala rapid pe par, fara sa ii acordam prea multa atentie, acest lucru nu este deloc indicat deoarece parul nostru are  nevoie de o atentie sporita pentru a arata perfect dar in acelasi timp si pentru a fi hranitor.

Ei bine, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa pierdem foarte mult timp in oglinda si sa folosim produse foarte costisitoare, ci doar trebuie sa tinem cont de anumite aspecte in ceea ce priveste rutina noastra de ingrijire saptamanala a parului.

Pentru inceput trebuie sa tinem cont de modul in care ne spalm pe cap deoarece trebuie sa ne spumam podoaba capilara fara sa o agresam, motiv pentru care ar fi bine sa nu ne spalam parul la repezeala iar miscarile circulare trebuie sa se realizeze neaparat cu buricul degetelor, si nu cu unghiile.

Mai mult de atat, trebuie sa tinem cont ca si parul are nevoie de o hranire intensa pentru ca acesta sa arate perfect. O masca cu ulei de cocos, in combinatie cu uleiul de ricin, cel de masline si un galbenus de ou, poate face minuni daca il aplici saptamanal inainte de spalare si il lasi sa actioneze pe par cel putin 30 de minute.

Atunci cand nu esti pe graba, nu folosi neaparat un uscator de par deoarece acesta nu face decat sa iti arda firele de par. Acelasi lucru este valabil mai ales in cazul unei placi de par sau al unui ondulator. Lasa-ti parul sa respire si bucura-te de acesta in forma lui naturala. In cazul in care folosesti totusi o placa ai grija ca aceasta sa fie una de calitate pentru a nu rupe firele de par.

Pentru un par matasos si moale este nevoie sa folosim un balsam de par pe care sa il lasam sa actioneze  timp de cateva minute dupa spalare, urmand apoi sa clatim din nou parul.