Pentru a functiona la capacitate maxima corpul uman are nevoie de cateva elemente esentiale vietii precum, odihna, mancare si hidratare.

Un somn linistit si odihnitor este tot ceea ce avem nevoie pentru ca organismul nostru sa fie pregatit pentru o noua zi. Indiferent de eforturile depuse pe parcursul zilei trebuie sa retinem ca nu vom reusi niciodata sa dam randament in activitatea zilnica atunci cand nu respectam intocmai un program de somn.

Ei bine, exista cateva trucuri la care putem apela pentru ca organismul nostru sa se relaxeze pe deplin in fiecare seara inainte de culcare.

Calitatea somnului este esentiala, motiv pentru care ar trebui sa tinem cont de cateva aspecte pentru ca dimineata sa ne trezim odihniti si plini de viata.

Inainte de culcare trebuie sa lasam grijile deoparte si sa ne relaxam prin diferite activitati dragi sufletului nostru.

Citeste o carte captivanta care sa te desprinda de realitate sau vizioneaza un film  alaturi de cei dragi.

Aromaterapia are un rol din ce in ce  mai important in viata oamenilor. Foloseste cateva uleiuri naturale care sa iti relaxeze toate simturile. Achizitioneaza-ti un aparat special pentru difuzarea aromelor sau foloseste o lampa de sare de Himalaya.

Rasfata-te in fiecare seara cu ceaiuri din plante aromate. Teiul, musetelul salvia sau levantica, sunt cateva din plantele minune cu ajutorul carora poti pregati ceaiuri gustoase si aromate.

Creaza-ti o atmosfera placuta in dormitor deoarece aceasta  incapere reprezinta oaza ta de linsite. Foloseste culori calde atunci cand iti redecorezi apartamentul si ai grija sa nu umpli aceasta incapere cu lucruri inutile.

Nu pierde noptile la seriale sau pe retelele de socializare deoarece dimineata te vei trezi lipsit de energie si vei resimtii o stare de oboseala pe tot parcursul zilei.

Nu te culca niciodata suparat sau nervos deoarece risti ca toate aceste ganduri sa iti inunde mintea chiar inainte de culcare.