Foarte multi dintre noi ne-am confruntat cel putin o data cu dificultati in modul de invatare, fie datorita lipsei de concentratie, fie datorita faptului ca ceea ce invatam nu era pe placul nostru.

Exista totusi cateva obiceiuri care sa te ajute sa asimilezi mult mai usor si intr-un timp mult mai scurt toata informatia de care ai nevoie:

Trezeste-te devreme. Stiai ca daca alegi sa te trezesti la primele ore ale diminetii vei reusi sa asimilezi mult mai usor tot ceea ce ai de invatat? Ei bine, mintea este odihnita iar puterea de concentrare este mult mai mare decat seara. Mai mult de atat, in acest fel vei putea sa iti organizezi programul astfel incat seara sa te relaxezi complet prin cateva activitati distractive, pentru ca a doua zi sa poti continua.

Fa cateva schite si conspecteaza foarte schematic tot ceea ce inveti. In acest fel vei reusi sa asimilezi mult mai usor materia, acest lucru fiind benefic mai ales pentru cei care au o memorie vizuala foarte buna.

Alege un loc luminos si ai grija sa aerisesti foarte bine inainte de a te apuca deoarece creiul nostru are nevoie de aer curat.

Foloseste markere colorate pentru a evidentia cele mai importante informatii pe care trebuie sa le retii.

Deconecteaza-te de restul problemelor atunci cand vrei sa inveti. Pentru a acumula cat mai mult informatie intr-un timp cat mai scurt trebuie sa ne concentram doar asupra acelui moment.

O data la cateva zile incearca sa repeti informatiile mai vechi invatate deoarece in acest fel vei reusi sa ti le intiparesti foarte bine in memorie.

Aloca-ti suficient timp pentru a invata. Organizeaza-te astfel incat sa ai timpul necesar pentru a mai repeta materia cel putin de doua ori inaintea unui examen .

Incearca sa opresti orice fel de dispozitive precum televizoul, laptopul sau telefonul mobil deoarece vei fi surprins cat de repede te pot distrage de la invatare aceste obiecte simple.