Desi ne indreptam cu pasi repezi spre primavara care va fi gata sa domoleasca frigul, ei bine ar trebui sa fim atenti la aceasta perioada cand soarele poate fi inselator, lucru de care ar trebui sa iei mereu aminte atunci cand vrei sa apelezi in aceasta perioada la o tinuta mai subtire.

Anotimpul racoros este cel in care organismul nostru are nevoie de mult mai multa atentie din punct de vedere alimentar tocmai datorita faptului ca acesta are nevoie de vitamine diverse pentru a functiona in parametri normali.

Ei bine, printre cele mai recomandate alimente de care poti profita la maximum in aceasta perioada pentru ca organismul tau sa absoarba toti nutrientii de care acesta are nevoie, sunt:

Legumele verzi sunt bogate in antioxidanti dar si numeroase vitamine, motiv pentru care ar trebui sa le introduceti in mesele zilnice. Pentru ca acestea sa nu isi piarda din proprietati, indicat ar fi sa consumati legumele in stare proaspata. Puteti opta pentru shake-uri super sanatoase si energizante pe care sa le consumati inca de la prima masa a zilei sau puteti opta pentru salate proaspete in care puteti combina diverse legume dupa propriul gust.

Citricele sunt fructele recomandate in aceasta perioada tocmai datorita faptului ca au un continut ridicat de Vitamina C. Poti opta pentru o salata de fructe delicioasa sau chiar poti pregati cateva fresh-uri super sanatoase.

Ceaiurile caldute cu miere si lamaie sunt ideale in serile racoroase in care ai nevoie de ceva cald si gustos. Mai mult de atat, mierea este unul dintre cele mai sanatoase alimente din intreaga lume tocmai datorita faptului ca aceasta are numeroase beneficii asupra intregului corp. Atentie insa, mierea trebuie adaugata doar cand ceaiul este caldut, niciodata cand acesta este fierbinte. Pentru un plus de vitamine si savoare poti adauga si doua feliute de lamaie, acesta fiind recomandata mai ales in aceasta perioada.