Pentru a fi sanatosi si a ne mentine in forma trebuie sa urmam cateva reguli atat in ceea ce priveste alimentatia noastra, fiind necesar un aport de vitamine, fibre si proteine, dar si in ceea ce priveste miscarea.

Indiferent ca alegem sa ne antrenam intr-o sala de sport, ca practicam inotul sau mersul cu bicicleta, corpul nostru are nevoie de miscare in fiecare zi. Mai mult de atat, studiile arata ca oamenii sedentari sunt cei mai predispusi la bolile cardiovasculare dar si la atrofierea muschilor.

Ei bine, unul dintre cele mai sanatoase modalitati de a face sport este joggingul. De ce?

Alergatul este una dintre modalitatile sigure in care putem slabi si prin care putem elimina grasimea de pe abdomen, fiind considerata o activitate fizica intensa care iti pune in miscare muschii.

Mai mult de atat, alergand poti arde foarte usor destul de multe calorii. Pentru monitorizarea acestora este de preferat sa folosim diverse aplicatii de pe telefoanele mobile care ne vor ajuta sa stim constant timpul si viteza de alergare, dar si numarul caloriilor eliminate.

Sportul in aer liber te poate scapa de stresul acumulat pe parcursul zilei. Incepe cu o alergare usoara in fiecare zi, timp de o saptamana si vei vedea cum starea ta de spirit se v-a imbunatati pe zi ce trece. Mai mult de atat practicand acest sport vei observa ca te vei trezi mult mai energic in fiecare dimineata.

Printre numeroasele beneficii, studiile arata ca joggingul facut cat mai de dimineata imbunatateste intreaga activitatea a creierului.

O pista de alergare, o pereche de incaltari speciale si o muzica buna este tot ceea ce ai nevoie pentru a te deconecta de agitatia cotidiana, fiind ocazia ideala de a petrece timp doar cu tine si de a-ti prioritiza gandurile.

Uita de orice fel de scuza si fa-ti timp pentru cateva minute de miscare in fiecare zi. Miscarea, alimentatia sanatoasa si hidratarea sunt cele trei elemente esentiale de care trebuie sa tinem cont in fiecare zi.