Desi traim intr-o perioada in care lumea a inceput sa fie mult mai atenta la ceea ce mananca, din ce in ce mai multi fiind interesati de o dieta echilibrata, trebuie sa fim constienti ca sportul are un rol foarte important asupra sanatatii noastre, atat fizice cat si psihice.

Pentru a fi sanatosi si a ne mentine in forma trebuie sa urmam cateva reguli atat in ceea ce priveste alimentatia noastra, lucru foarte adevarat si recomandat de toti medicii nutritionisti, fiind necesar un aport de vitamine, fibre si proteine, dar si in ceea ce priveste miscarea.

Astfel ca, poti alege orice fel de sport iti place, iar in sezonul de vara este foarte recomandat sa practici sporturi in aer liber.

Ei bine, unul dintre cele mai sanatoase modalitati de a face sport este joggingul. De ce?

Alergatul este una dintre modalitatile sigure in care putem slabi si prin care putem elimina grasimea de pe abdomen, fiind considerata o activitate fizica intensa care iti pune in miscare muschii.

In cazul in care vrei o activitate putin mai distractiva poti opta pentru mersul cu rolele sau cu bicicleta deoarce astfel de activitati iti pun in miscare aproape toti muschii corpului.

Aproape peste tot putem gasi acum cateva terenuri special amenajate pentru doritorii care prefera tenisul. Un astfel de sport te poate deconecta si te poate face sa te simti mult mai bine chiar dupa cateva minute.

Sportul in aer liber te poate scapa de stresul acumulat pe parcursul zilei. Acum nu mai ai nicio scuza. Ridica-te din pat si mobilizeaza-ti toata familia pentru o activitate sportiva in aer liber.

Mai mult de atat, tehnologia te ajuta acum sa iti monitorizezi timpul de parcurgere al oricarui traseu atunci cand alergi. Descarca o astfel de aplicatie si calculeaza cate calorii arzi zilnic prin activitatile desfasurate.