Catina reprezinta unul dintre cele mai sanatoase alimente oferite in dar de natura, fiind recomandata a fi consumată in orice anotimp deoarece acesta are numeroase beneficii pentru organism.
Acest aliment minune are un efect puternic antioxidant, accelerand astfel organismul sa elimine toate toxinele din organsim, are un continut bogat de vitamina C dar ajuta si sistemul digestiv sa functioneze in parametrii normali.
Desi toamna este anotimpul in care catina se gaseste pretutindeni, in market-uri si piete, aceasta poate fi pastrata la congelator sau preparata cu miere si depozitata intr-un loc uscat si racoros.
Catina cu miere poate fi consumata pe stomacul gol in fiecare dimineata sau poate fi introdusa chiar si in ceaiuri caldute in special in sezonul de iarna cand organismul nostru are nevoie de un plus de vitaimine.
Catina poate fi consumata proaspata in salate de fructe sau legume, aceasta avand un gust super acrisor, fiind o combinatie ideala mai ales in salatele de legume verzi sau salatele de fructe care contin mai multe fructe dulci precum banane, pere, mago sau pepene galben.
Aceste fructe minune poate fi folosit cu usurinta in shake-uri preparate acasa, acestea putand fi consumata inca de la primele ore ale diminetii pentru un plus de vitamine si energie.
Daca aveti la dispozitie o cantitate foarte mare de catina puteti prepara chiar si dulceturi sau gemuri de catina. Mai mult de atat, aceasta poate fi combinata cu alte fructe de padure, pentru obtinerea unor dulceturi acrisoare pe care sa le puteti folosi mai apoi fie la micul dejun sau chiar in prepararea unor deserturi pe parcursul anului.
Daca iti doresti ceva gustos si sanatos poti pregati pentru iarna un sirop de catina pe care sa il folosesti in sezonul rece pentru imunizarea organismului dar si pentru a le indulci papilele gustative celor dragi cu ceva gustos si sanatos.