Cat sunt de nocive Tigarile electronice

Ce sunt tigarile electronice?

Tigara electronica este un dispozitiv alimentat cu baterii cu ajutorul caruia se pot inhala doze de nicotina sau non-nicotina sub forma de vapori.

Tigara electronica a fost inventata de Hon Lik, un farmacist chinez, in 2003 si a fost introdusa pe piata in anul urmator. Are rolul de a imita experienta fumatului real, in conditii mai putin nocive pentru sanatate.

In plus, daca se foloseste nicotina, persoana care utilizeaza tigara electonica va asimila o cantitate de nicotina apropiata cu cea existenta intr-o tigara conventionala.Lichidul

Lichidul, in calitate de componenta principala a tigarilor electronice, este format din baza si din alte adaosuri. Acesta confera aroma tigarii electronice care poate fi dintre cele mai diverse tipuri.

Ingredientele din lichidul utilizat de tigara electronica, sunt:

– glicerina vegetala si/sau propilen glicol, apa, nicotina pura, arome.

Cantitatile ingredientelor din e-lichid, difera in functie de producator si aroma.

Dauneaza grav sanatatii

Organizatia Mondiala a Sanatatii si oameni de stinta de la London School of Hygiene, Medicina Tropicata si Universitatea din Liverpool au facut un experiment unde a folosit celule epiteliale normale si cavitati pe tot corpul, inclusiv gura si plamani.

Celulele expuse la vaporii de tigara electronica au reprezentat mai multe forme de deteriorare.

Spirala dubla care formeaza ADN-ul are doua fire lungi de molecule care se impletesc. Atunci cand una sau ambele fire se rup, iar procesul de reparare celulara nu functioneaza corect, riscul la cancer ii mai ridicat.

Pe termen scurt, utilizatorii de tigari electronice se confrunta cu efecte adverse precum gura uscata, tuse, iritatii ale esofagului, iar nicotina da dependenta, creste tensiunea arteriala si ritmul cardiac, deterioreaza vasele de sange si favorizeaza instalarea bolilor coronariene.