Ouale fac parte dintre alimentele de baza consumate de oamenii din lumea intreaga iar in ultimul timp in special de sportivi datorita cantitatii de proteina dar si vitamine pe care acestea le contin.

Desi avem tendinta de a exagera uneori cu consumul acestora, ar trebui sa stim faptul ca ouale au si contraindicatii, astfel ca ar trebui sa le mancam in mod echilibrat.

Iata cateva dintre beneficiile consumului echilibrat de oua:

De cele mai multe ori avem tendinta de a sari peste micul dejun tocmai din cauza faptului ca nu avem prea mult timp la dispozitie pentru pregatirea acestuia insa ouale reprezinta solutia perfecta pentru ca acestea se pregatesc usor si rapid. Ouale sunt ideale atunci cand vrei sa iti pregatesti un mic dejun super satios dar si sanatos deoarece vei fi suprins sa observi faptul ca acestea iti vor tine de foame timp de cateva ore bune. Poti opta pentru prepararea unei omlete simple sau cu legume, pentru un ou posat pe care il poti pregati rapid, ou fiert sau chiar ochiuri insa fara prea mult ulei. Atentie insa, ar trebui sa te asiguri ca ouale sunt cat mai proaspete posibil.

Ouale pot fi introduse in salatele de la pranz atunci cand vrei sa te aisguri ca mancarea de la birou este suficient de satioasa astfel incat iti va tine de foame si nu vei fi tentata sa apelezi la alte gustari care sunt nesanatoase dar si bogate caloric, lucru deloc indicat mai ales atunci cand vrei sa slabesti cateva kilograme acumulate in ultimul timp sau chiar sa iti menti greutatea.

Pentru cei care nu sunt iubitori de carne, ouale iti furnizeaza o cantitate suficienta de proteina de care corpul nostru are atat de multa nevoie mai ales atunci cand te chinui de ceva timp sa ajungi la silueta dorita.

Tu consumi oua saptamanal ?