Hidratarea corespunzatoare are un rol foarte important pentru organismul nostru mai ales in aceasta perioada a sezonului rece in care virusul inca se afla printre noi, motiv pentru care trebuie sa ne hidratam cu o cantitate suficienta de lichide chiar daca nu simtim acea senzatie de sete permanenta ca si in sezonul calduros.
Pe langa apa plata si shake-urile de fructe pe care le consumam zilnic, iarna este momentul ideal pentru a introduce in alimentatia zilnica cateva sortimente de ceaiuri super gustoase si in acelasi timp cu numeroase beneficii pentru organism. Poti chiar uita de ceaiurile la pliculete cumparate din marketuri si poti prepara astfel de bauturi super gustoase chiar la tine acasa.
Iata doua dintre ceaiurile pe care le poti prepara in fiecare zi in acest sezon:
Ceaiul de ghimbir
Ceaiul preparat din ghimbir este ideal pentru a ne feri de racelile de sezon fiind si super aromat. Pentru prepararea unui astfel de ceai avem nevoie de 1 litru de apa si o bucatica de ghimbir de marimea a doua degete.
Ghimbirul se curata de coaja iar apoi se taie feliute. Se adauga in apa si se lasa la fiert timp de 10 minute (din momentul in care a dat in clocot). Se lasa putin la racit apoi se bea caldut, simplu sau cu putina zeama de lamaie dupa gust.
Ceai de catina
Consumul de catina este ideal in special in sezonul racoros tocmai datorita continutului ridicat de vitamina C pe care acesta il contine.
Pentru prepararea acestui ceai avem nevoie de o lingura mare de catina congelata, proaspata sau cu miere care se blenduieste foarte bine. Pasta obtinuta din catina se amesteca foarte bine cu 2 linguri de apa fierbinte iar apoi se adauga restul de apa in cana unde a fost amestecata catina.
Prepara aceste doua ceaiuri simple si ai grija de tine si de santatea ta.