Alimentele de care fiecare dintre noi are nevoie pentru o dieta echilibrata sunt bineinteles, fructele si legumele proaspete.

Astfel de alimente sunt ideale deoarece contin numeroase fibre dar si vitamine care sunt absolut esentiale pentru buna functionare a organismului nostru.

Ei bine, desi traim intr-o lume plina de incertitudini in ceea ce priveste alegerea fructelor si legumelor, tocmai din cauza faptului ca acestea sunt din ce in ce mai tratate chimic pentru a arata cat mai bine si pentru a rezista cat mai mult pe rafturile magazinelor, exista totusi cateva lucruri de care am putea tine cont pentru a alege astfel de alimente care sa fie cat mai sanatoase.

Pentru a te bucura mereu de fructe si legume proaspete ei bine ar trebui sa nu cumparam cantitati foarte mari dintr-o data deoarece riscam ca acestea sa se strice foarte repede daca nu le depozitam in mod corect. De preferat ar fi sa facem cumparaturi cat mai des tocmai pentru a ne bucura de prospetimea si savoarea acestora.

Desi pentru foarte multi dintre noi este mult mai usor sa facem cumparaturile de la supermarket-ul cel mai apropiat, trebuie sa fim constienti de faptul ca de cele mai multe ori cele mai sanatoase fructe si legume le vom gasi cu siguranta in pietele agroalimentare din oras. In astfel de locuri vom intalni produse naturale de la diversi producatori locali.

Mai mult de atat, desi suntem tentati sa alegem fructele si legumele care ne atrag privirea tocmai datorita faptului ca acestea arata perfect, ar trebui sa stim totusi faptul ca acestea nu sunt de cele mai multe ori si cele mai sanatoase, motiv pentru care ar trebui sa acordam o mai mare atentie in ceea ce priveste alegerea unor astfel de alimente.

Indreapta-ti mereu atentia spre fructele si legumele de sezon deoarece in acest fel poti fi sigur de faptul ca acestea sunt proaspete si hranitoare,