O data cu inaintarea in varsta organismul uman devine din ce in ce mai lenes motiv pentru care trebuie sa fim mult mai atenti in privinta timpului alocat miscarii dar si modului in care alegem sa consumam alimentele.

Ei bine, o atentie sporita nu inseamna ca trebuie sa renuntam complet la micile placeri ale vietii, insa trebuie sa constientizam ca aceastea trebuie monitorizate foarte bine.

Printre trucurile care pot ajuta sa te mentii in forma se numara:

Fa miscare! Cateva minute de exercitii fizice te vor ajuta sa te simti mai bine atat fizic, cat si psihic. Poti opta pentru cateva antreamente online sau iti pregati propriile tale serii de exercitii.

Consuma multe legume si fructe bogate in vitamine si fibre. Consumul de carne trebuie sa fie mai redus, iar grasimile rele trebuie sa fie aproape inexistente.

Hidrateaza-te. Hidratarea corespunzatoare are un rol extrem de important atat pentru organism cat si pentru aspectul pielii deoarece apa este cea care face ca toate organele sa functioneze in mod normal. Mai mult de atat, foamea poate fi combatuta prin consumul necesar de lichide.

Evita patiseriile! Atunci cand ne dorim o silueta de invidiat trebuie sa uitam de covrigii calzi cu miros imbietor de la pariseriile aflate in drumul spre locul e munca.

Pregateste-ti un plan alimentar pentru cateva zile. Fa-ti o lista si cumpara doar produsele de care ai nevoie deoarece in acest fel nu vei fi tentat sa mananci alimente nesanatoase si bogate in calorii.

Preparara gustari satioase si sanatoase care sa-ti combata senzatia de foame intre mese.

Prepara pranzul la caserola. Evita sa comanzi foarte des la locul de munca mancare de tip fast&food. Pregateste-ti o masa sanatoasa, bogata in nutrienti esentiali care sa iti ofere energia de care ai nevoie pe parcursul intregii zile.

Consumul de alcool trebuie redus, acesta fiind un principal inamic al siluetei, in special dupa varsta de 40 de ani.