Toamna a venit cu pasi repezi si o data cu ea s-au deschis si portile scolilor pentru cei mai mici din familie, motiv pentru care am inceput din nou sa cautam retete gustoase si sanatoase pentru pregatirea pranzului pe care copilul nostru sa il ia la pachet.

Pregatirea sandwich-urilor reprezinta o rutina zilnica pentru parintii care isi trimit mereu copiii la gradinita si la scoala, deoarece aceasta varianta este comoda si usor de savurat.

Cu toate acestea insa, trebuie sa fim constienti de faptul ca este necesar sa fim atenti la ingredientele folosite mereu in prepararea unui astfel de pranz deoarece in ziua de astazi majoritatea alimetelor sunt procesate si pline de chimicale.

Pentru a pregati astfel niste sandwich-uri gustoase dar in acelasi timp si sanatoase putem inlocui mezelurile cu feliute de somon afumat deoarece acesta este bogat in Omega-3 si in acelasi timp este si foarte satios.

Branza topita sau untul este foarte usor de inlocuit acum cu o pasta de avocado. Fructul de avocado este o sursa bogata de potasiu dar si de grasimi monosaturate ideale pentru organismul nostru. Pentru pregatirea pastei putem folosi jumatate de avocado, zeama de lamaie, condimente si o lingurita de iaurt grecesc.

Daca copilului tau ii place foarte mult pate-ul atunci ar trebui sa pregatesti o varianta  sanatoasa facuta in casa deoarece in urma analizei realizate de specialist s-a ajuns la concluzia ca cele regasite in magazine contine numeroase E-uri.

Ai grija sa incluzi mereu in sandwich-uri cat mai multe legume deoarece acestea sunt bogate in vitamine care sunt absolut necesare pentru dezvoltarea armonioasa a celor mai mici din familie.

Daca vrei sa te asiguri ca absolut toate ingredientele sunt pregatite cu grija de tine, poti opta prentru prepararea unei paini in cuptor din faina integrala, in care poti include cat mai multe seminte precum floarea soarelui, in dar si dovleac deoarece acestea contin uleiuri esentiale  pentru organism.